onsdag 3 juli 2013

Pressrelease

Källsortering på stan

Nu kommer den avfallssorteringskultur som finns i hushållen i Hässleholm även att synas i den offentliga miljön.

Projektet KOM till Hässleholm - Källsortering i offentliga miljöer startade i oktober förra året med målet att öka återvinningen i kommunen, detta delvis genom att möjliggöra avfallssortering i offentliga miljöer. Hela våren har planerna med att få fram papperskorgar med källsortering i stan pågått hos oss på Hässleholm Miljö. Nu är det äntligen dags för planerna att bli verklighet!

På fem olika platser i centrala Hässleholm kan du från och med nästa vecka sortera Papper, Plast och Övrigt. Papperskorgarna kommer att vara placerade på Första Avenyen, Stortorget och vid Nytorget. På torsdag påbörjas arbetet med att få alla papperskorgar på plats. För att öka återvinningen ytterligare sätts 20 stycken pantrör upp på lyktstolpar i centrala Hässleholm. I röret lägger du din pantflaska eller pantburk och sedan töms de av frivilliga.

De första veckorna kommer även affischer med lekfulla budskap att finnas på papperskorgarna i stan, exempelvis med texten "17 sekunder till källsortering!".

-Genom affischerna vill vi göra folk uppmärksamma på att något nytt har hänt samt visa att det inte behöver ta mer än några sekunder att göra en insats för miljön, säger projektledare Emma Krantz.

Sedan början av 90-talet har hässleholmarna kunnat källsortera hushållsavfall i hemmet och 2011 blev vi bästa kommun i Skåne på sopåtervinning. Förra året sparade Hässleholms kommun 41 342 träd genom att återvinna papper. Nu kan vi tillsammans bli ännu bättre!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar